Agrifuture 4.11.2021 banneri.

AgriFuture -seminaari 4.11

 

 

Vastuullista tuotantoa vaaditaan - miten maatalousyrittäjä vastaa?

Maatalousyrittäjiltä vaaditaan paljon. Kuinka näihin vaatimuksiin voi vastata? Näitä asioita mietimme ajankohtaisiin asioihin keskittyvässä AgriFuture-seminaarissa 4.11.2021! Seminaarin teemat keskittyvät erityisesti eläinten hyvinvointiin, kansainvälisyyteen, digitalisaatioon, laidunnukseen ja eettisyyteen. Luentojen ja keskustelujen lisäksi pääset tutustumaan uusimpiin laitteistoihin; miltähän poikimasimulaattori näyttääkään?

Seminaari järjestetään Iisalmessa Savonia-ammattikorkeakoulun kampuksella, luennoille on mahdollista osallistua etäyhteydellä. Seminaari on maksuton. Kahvit tarjotaan paikanpäällä osallistuville, lounas on omakustanteinen.

Ilmoittaudu seminaariin 31.10 mennessä osoitteessa: https://link.webropol.com/s/agrifuture2021

Tervetuloa!

 

Ohjelma 

Klo 09:30-09:50 Kahvittelu
Klo 09:50-10:00 Aloituspuheenvuoro. Tervetuloa!
Klo 10:00-11:15 Mr Anne Terpstra, Bles Dairies. Anne kertoo vastuullisesta maataloustuotannosta Alankomaissa sekä ympäri maailman. Esitys on englanniksi, kirjallisen materiaalin saa suomeksi. Luennosta tehdään tallenne.
Klo 11:15-11:45 Digitalisaatio eläinten hyvinvoinnin edistämisessä tulevaisuuden kotieläintuotannossa. Laura Hänninen, Helsingin yliopisto. Luennosta tehdään tallenne.
Klo 11:45-12:00 Maatalousyrittäjän kommenttipuheenvuoro

Klo 12:00 Lounas (omakustanteinen). Lounastauolla voit käydä tutustumassa poikimasimulaattoriin luokkatilassa D1094

Klo 13:00-14:00 Työpajoja, luentoja ja Anne Terpstran klinikka. Luentojen ja työpajojen sisällöt mm. laidunnuksesta ja genomisen valinnan hyödyntäminen naudan terveysjalostuksessa. Tarkemmat työpajojen ja luentojen sisällöt tarkentuvat lähipäivinä. Voit valita niistä itseäsi eniten kiinnostavan aiheen ja osallistua siihen.
Klo 14:00-14:15 Loppusanat, tilaisuus päättyy. Turvallista kotimatkaa!

 

#agrifuture2021 -tapahtuman järjestelyistä vastaavat hankkeet Maatila 2030, ETKO - eläinterveyttä ja ekonomiaa sekä JALAKA - askeleen terveempi nauta.

#agrifuture2021 seminaari

Tälle alustalle kerätään myös muita #agrifuture2021 seminaariin liittyviä aineistoja. Pääset niihin klikkaamalla otsikoita.

https://orvo.savonia.fi/
Orgaanista voimaa peltoon ja parteen -hankkeen tavoitteena on:
- tuottaa ratkaisuja, joiden avulla nautakarjataloutta voidaan harjoittaa kestävästi ja kiertotalouden periaatteita kunnioittaen viljelijöiden taloudellista asemaa unohtamatta.
- tehostaa lannan, orgaanisten lannoitteiden ja maanparannusaineiden käyttöä niin, että niiden vesistövaikutukset jäävät mahdollisimman vähäisiksi. Samalla hyödynnetään orgaanisen aineen lisäyksen positiivinen vaikutus maaperään ja hiilen kiertoon.
- edistää naudanlietteen separointia sekä separoidun kuivajakeen turvallista ja ympäristöystävällistä käyttöä nautojen kuivikkeena.

FarmGas -hanke, https://www.luke.fi/projektit/farmgas-ps-2/

 

 Savonian, Luonnonvarakeskuksen, EU:n,YSAO:n ja Savon ammattiopiston logot.